30 september 2011

Styrka

Det första man tänker på är kanske muskler och vältränade kroppar, men i Guds ögon är det starkaste ordet FÖRLÅT

Människor kan vara oförstående och självupptagna
- förlåt dem i alla fall.

Om du är snäll kan andra anklaga dig
för att vara självisk och ha dolda motiv
- var snäll i alla fall.

Om du är framgångsrik attraherar du
en del falska vänner och några riktiga fiender
- var framgångsrik i alla fall.

Om du är ärlig och uppriktig
kommer någon att försöka lura dig
- var ärlig i alla fall.

Det som har tagit dig många år att bygga upp
kan förstöras av andra över en natt
- bygg i alla fall.

Finner du frid och lycka kan andra bli avundsjuka
- var lycklig i alla fall.

De goda gärningar du åstadkommer idag
blir bortglömda redan i morgon
- gör goda gärningar i alla fall.

Om du ger världen det bästa du har att ge
kanske räcker det inte ändå
- ge världen ditt bästa i alla fall.

När allt kommer omkring
handlar det om dig och ditt Högre Jag
- det handlade aldrig om de andra, i alla fall.
Moder Theresa


27 september 2011

Genom Tro o Tålamod



På en av bloggarna jag läser lite då och då finns varje dag en Dagens tanke. Många fina saker har skrivits där men idag stod något som jag verkligen tar till mig så sant. Det är inte alltid styrka som avgör vem som går vinnande ur kampen, striden, en mer arbetsam period. Det behöver inte heller alltid vara en stark dånande fors utan ett stilla strilande av ett vattendrag som envist vill sin väg fram. Det blir alltid en väg fram. Keep on praying and keep on walking

.....Genom tro och tålamod skall ni få vad utlovat är Hebr 6:12

I kampen mellan klippan och forsen
vinner alltid forsen - inte genom styrka
men med uthållighet.

26 september 2011

Snurredag

Man kan ju alltid välja reaktion på hur man tacklar olika slags situationer... om man hinner vill säga :) för ibland är stubinen så kort så kort och en annan gång om man blivit förvarnad så är den längre och då! hinner man reagera med ett skratt istället ibland... Idag blev det en blandad dag trots förvarning. Men..... man får avsluta på bästa sätt och TUR att det är en annan dag i morgon... för mig innebär det en dag utanför kontoret och det är nog bra.. Skall träffa en kär vän från en svunnen tid i gamla kära Farsta... mys!

 

25 september 2011

We fall down We get up

Finns det någon som är starkare än någon annan? Finns det någon som går igenom livet "oskadd" "fri från ledsamheter" Är vi inte alla lika... Den här sången är väldigt speciell och den talar starkt om hur vi oavsett vad som händer oavsett vad vi kämpar med  kan vi stå upp igen.... Det finns ingen som går fri men det finns heller ingen som ställs utanför Guds kärlek och Guds hjälp att stå upp igen... Vi faller men vi ställer oss upp gång efter gång... och för varje gång vi reser oss blir vi starkare och får med oss erfarenheten av livet...


Bönen

 En lite annan version av denna underbara favorit... Guide us with your grace, give us faith so well be safe

24 september 2011

Grattis min son

två av tre söner, minst och näst äldst
Idag fyller min son år :) han fyller många år och snyggare o snyggare blir han :) Han är på "annan ort" och kan inte firas med tårta och presenter idag. Men det tar vi igen när han kommer hem från Det stora landet i väster..
Grattis fina son!
Uppskattar alla fina samtal
Uppskattar alla (nästan) galna upptåg och din spontanitet
uppskattar och älskar dig rent ut Ärligt talat 
puss

23 september 2011

Hög luft

Säga vad man vill, hösten kan vara alldeles underbart skön! Som idag till exempel, sol, blå himmel, lite småkyligt, vackra färger och inte minst HÖG LUFT! Om man en tid haft lågt i tak, trångt i själen och bekymmer som blir som envetna myggor en sommarkväll så är det BEFRIANDE att känna högtrycket och den friska luften.

21 september 2011

We Can Fly - Peter Pan (1953)



VAD gör mig glad?....Kan vara bra att ställa sig den frågan ibland, speciellt när höstregnet smyger sig in på bara skinnet och man känner sig ledsen över att sommaren blev så kort och intensiv. Med regnet kan dystra och stressiga tankar fullständigt tynga mer än regnet. Men då är det ju så bra med att ställa sig den där frågan... Vad gör mig glad? Oavsett vilka vi är, vad vi än står i och hur vi än reagerar på olika omständigheter så gör glada tankar skillnaden.Jag vet.. nu blandar jag både saga och verklighet men sant är det :)

Finally, brothers and sisters,
whatever is true, whatever is noble,
whatever is right, whatever is pure,
whatever is lovely, whatever is admirable
if anything is excellent or praiseworthy
think about such things. Fil 4:8

19 september 2011

Måndag Jobb måndag ? Redan

Förstår inte men det måste beror på att jag haft en särdeles skön helg, eftersom lunken är så där lagom och magen kurrar också så där lagom... Smyger in till en blogg och blir så där alldeles lagom förtjust och måste nog åka förbi affären på vägen hem och handla lite ingredienser... :) Va regnar det ute? Det har jag inte märkt ;) Åh har inte allt material kommit in till tidningen? Ja men då får jag nog jobba lite då :)

16 september 2011

Chris Tomlin - Glorious

Har en intensiv två veckors period bakom mig. Man frestas lätt till att säcka ihop och känna hur man är trött tröttare tröttast. Mitt jobb innebär en daglig träffpunkt med så många olika människor, företagare och organisationer. Jag har också lyxen att få höra mycket om vad som sker runt om i vårt kära land i stora kyrkor , mindre kyrkor och små fina kapell och då är det som tröttheten minskar dramatiskt. Jag bestämmer mig för att ta med mig den tanken hem från kontoret och ställer in viloläget på två sköna dagar i hemmets lugna vrå.
Lovsång, undgår nog ingen som läser här ibland, är en stor del av mitt liv. Det finns inget som ger så mycket för ande själ och kropp. Att rikta sin själ och sina tankar till den som är högre högst och som älskar så intensivt!


15 september 2011

Give Me Jesus - Fernando Ortega Ruth Graham Tribute

Dörren alltid öppen, morgon middag kväll... alltid nära... oavsett hur min dag ser ut så är han där... :) Vilken glädje vilken styrka...


14 september 2011

Blåst



Huj vad det blåste inatt, ja jo jag vet, ni på västkusten led mer.. :) Men blåsigt var det och ruskigt kändes det. Det är ju inte så roligt när man är oskyddad och framförallt inte om man går i motvind. Men vet man att man skall gå åt ett visst håll så är det som att det finns en inneboende styrka att ta sig framåt. Visst blir man frestad att stanna och gå åt ett annat håll. Kanske man till och med vill vända och gå åt andra hållet igen, och vänta tills vinden lagt sig? Frågan är blir det bättre då? Man har ju fortfarande vägen kvar att gå men man blir bara fördröjd.... ganska skönt att ta spjärn vandra vidare och komma in i tryggheten, precis där man hör hemma. 

13 september 2011

En bedjande arbetsplats


Vi har morgonsamlingar varje dag 15 minuter och en morgon har vi förlängt till 45 minuter på min arbetsplats. En sådan oerhörd förmån och styrka och gemenskap som föds fram genom det. Vi ber för vårt uppdrag, det vi som kristen dagstidning vill förmedla, vi ber för våra läsare och andra kristna mediebröder och vi står tillsammans med de böneämnen som finns på Sverigebönens hemsida. Vi tror på bönens makt och vi tror att Gud hör våra böner... Amen :)

12 september 2011

Visdomsord


Life is not about waiting for the storm to pass. 
It's about learning how to dance in the rain.
 

08 september 2011

Missar vi båten


Vid lunchen idag och vår date, maken och jag, så började vi samtala om att man ibland efter tider av rop på bönesvar kanske missar svaret för att vi är så upptagna sinnesbilden hur bönesvaret skall se ut. Här om kvällen så satt vi och såg på filmen Pursuit of happiness och lillkillen i den filmen berättar en historia för sin pappa som nog beskriver hur vi så lätt kan missa "båten"

En man ramlade av en båt och höll på att drunkna, men han var så säker på att Gud skulle rädda honom. Först kom det en båt och en räddnings boj kastades ut och han blev uppmanad att ta tag i den, men han sa Tack men nej tack Gud skall komma och rädda mig. Efter en stund och efter fler böner så kom där ytterligare en båt till och samma procedur upprepades, Tack men nej tack, Gud har lovat att rädda mig. Mannen drunknade till slut och när han kom hem till himlen och fick träffa Gud frågade han.. Gud du har ju lovat att alltid vara nära och att alltid svara på mina böner, varför kom du inte och räddade mig? Gud svarade och sa, kära barn, jag sände en och jag sände två båtar för att plocka upp dig men du ville inte ta hjälpen jag sände dig...

Är vi där någonstans ibland? Att vi ber och ber och överlåter allt i Guds hand men vill ändå ha det på ett speciellt sätt. Har vi så mycket "krav" på hur bönesvaret skall se ut att vi missar det rätta. Kanske den enklaste och kanske till och med det självklara svaret? mm tål att tänka på ... eller hur :)

Ser ut genom fönstret och ser att det ljusnar nu, Idag är det en annan dag... missa inte båten :)

Tog en kort paus


... och planerade lite vad jag skall bjuda några vänner på. Minnet från en underbar kväll i Kungälv hos fina vänner gjorde sig påminnt och det blir nog följande recept:
Tag 100 g mörk choklad till 1 dl vispgrädde. 
Koka upp grädden på spisen, tag bort från värmen och lägg i den sönderbrutna chokladen. 
Låt den smälta, rör om och häll upp i glöggrytan.
Glöm inte att tända ljusen så att chokladen inte stelnar!

Servera färska frukter att doppa i chokladen; jordgubbar, banan, ananas, vindruvor, päron...
Och självklart marshmallows om du vill ha det!

Tack vare den resan på Google så hittade jag en trevlig blogg som jag gärna lägger in i min blogglista...

07 september 2011

Ännu mer

Knappt har jag hunnit skriva förra inlägget förrän jag förstår av tidningar att en svensk duktig idrottsman dött i en flygolycka...ytterligare en familj och nära vänner som mist någon ...  Man drar sig till minnes september 2001...

Livet en skör lina

Hör om mycket tragiska händelser som satt stor ofattbar sorgkant runt en hel familj och tänker "Livet är en skör tråd" , vänskap likaså. De där lite hårda orden och den där lite trista slarviga attityden som vi kanske har så lätt för att säga och visa, kanske skulle behöva putsas på. Vi tar väl inte varandra allt för givet....

06 september 2011

Next year in Jerusalem


I den församling som jag tillhör anordnas varje år en resa till Israel. Som mest har det varit närmare 2000 resenärer från hela jordklotet. I år blev det en mindre lite mer lagom resa på drygt 200 tror jag. År 2004 var jag där under påsken med bönegruppsledare från kyrkan. En fantastisk resa till ett fantastiskt land. Som troende blir det extra speciellt att besöka de olika platser som man läst om sedan man var barn. Längtar dit när jag ser mina vänners fina bilder de visar... uttrycket "Next year in Jerusalem".. kanske det får bli verklighet.

Voffsingen våran

Leia heter hon och har varit vår lilla gosing i snart 9 ½ år. Hon är fortfarande så pigg och glad och alldeles alldeles jätte bortskämd och det skall hon få fortsätta att vara... Vi har fått veta just i dagarna att hon inte är helt frisk, men vem sa att man inte kan bedja för husdjuren? Inte vi i alla fall... Lejsan fejsan gosingen våran...

05 september 2011

Måndag morgon

Många uppdaterar sina statusrader just på måndag morgon med " Ny dag Nya möjligheter Nytt år " etc och jag känner att jag blir lite smått frustrerad. Måste det vara just måndag morgon som man tar tag i livet? Jag behöver den där puffen varje dag, varje morgon... och speciellt en morgon som den här som började med bedövning rotfyllning och hemsk smärta... men tanken på att det finns det som är värre får mig att skaka av mig självömkan och sträcker mig just mot det ... NY dag NYA möjligheter NYTT... fast fortfarande med blandade känslor. Känslorna kommer nog ikapp mitt beslut.... så småningom... och typiskt nog så är det måndag idag.

03 september 2011

Hillsong - The First And The Last - With Subtitles/Lyrics - HD Version

Vaknade tidigt och kände att det var helt okey. Insikten kom sakta för mig att den här dagen den 3 september är i princip ledig! Jag kan göra precis, nästan, vad som helst med den. Så jag hakar på makens förslag och gör något bra av den.Sätter mig ned en stund först och fyller på och styrker själen med ett gott ord från ordet och en härlig lovsång....
God my salvation...

02 september 2011

I mitt soffhörn

Läser på en webbtidning att helgen kommer att bjuda på underbart väder men att det efter helgen kommer burriga höstdagar. På ett sätt har det beskedet lite sorgkant men på ett annat sätt faktiskt helt ok! Min syster beskrev det så bra, ingen press på att hela tiden har bad picnic korgen beredd eller att få ont i magen av att dra in den samma i bad dräkts utstyrseln. Inget krav på att vi måste passa på att grilla utan det går alldeles utmärkt att servera stuvade makaroner och köttbullar inne i köket.
Så här sitter jag i mitt soffhörn och skriver av mig efter en vecka av jaa... mycket! Jag ser fram emot den här hösten faktiskt. Det skall bli spännande att se vad som ligger i den. Jag hoppas på en resa med maken till en fin plats för att besöka våra finingar :) och jag ser fram emot att få sätta min hand till plogen i min församling efter att ha begrundat och vilat sinne och själ några månader. Livet kanske kan tyckas vara enahanda men behöver inte vara det även om kanske resignerat tittar på skolscheman (igen) och träningstider för barnen (igen) Nä.. jag envisas med att tro att man kan faktiskt välja hur man ser på det. Det är inte lätt alla gånger att prioritera bort något, man behöver kanske inte heller göra det. Men man kanske behöver se till att man har olika ingredienser av måsten, borden och plötsliga roliga infall.
Ett av mina borden var att ta vår lilla minsta fyrbenta familjemedlem till veterinären idag som mycket väntat konstaterade att vår gosing inte var helt ok... men visst fungerar det att bedja för vovvar också? Det tror jag... lilla Leia...