29 oktober 2013

You Bring The Sun Out - Randy Crawford

En av mina gamla gamla favoriter. Ibland lyssnar man bara utan att lyssna, men om man lyssnar så förstärks känslan oftast och man förstår varför något rörs därinne i hjärteroten. Gud är alltid där, trofast ...

You bring the sun out
To warm my life up
To make my love grow everyday

You bring the stars out
To light the night up
To make the darkness go away

I reach to you
You reach to me
Not matter where I go I know you'll always be
Never to far
Far from my heart
I'll always have you here
I always know you're near

28 oktober 2013

Michael W Smith - Awesome God

Mycket vet vi Mycket förstår vi men i allt mycket är Gud så mycket större. Kanske allt inte blev som vi trodde men han är den har är ändå. Och livet som du lever kanske inte är så tokigt ändå...

Carpe Diem

En stol En sol och vatten

Jo jag vet man skall fånga dagen! Det finns så mycket härligt mitt i livet, mitt i höststormen, så mycket fint så här innan advent och jul. Är väldigt tacksam! men! :) vissa saker och platser är och förblir alltid betydelsefulla i mitt härliga liv.... En stol En sol En bok och vatten... De e väl okey att tycka :) Om sedan solen stolen och vattnet är nära en son och hans fru så är det väl ändå mer okey att tycka det!

Stormvarning

Det utfärdas stormvarning av SMHI Kartor med röda områden målas ut på nätet och i dagstidningarna. Va bra att det varnas. Jobbigt när stormen kommer över oss när vi minst anar det. Får vi varningen kan vi se till att vi har allt vi behöver för att klara perioden framför. Ibland varnas vi men vi slår bort varningsklockorna och envist fortsätter framåt, vi lyssnar inte på goda råd utan tror att vi kan vi vet vi fixar allt. Hoppas det blir så, men erfarenheten säger mig att det inte alltid blir så. Det blir Kaos mer mindre eller mest.

O, att du hade lyssnat på mina bud! Då skulle frid flyta till dig som en ström...
Jes 48:17



24 oktober 2013

Aftonbön

Dagen som gått, i dina händer. Det som jag fått, en sak i sänder. 
Allt som jag gjort, allt som jag sagt. Allt som gick fort, har jag nu lagt. 
Allting hos Dig, Du omsluter mig. Dagen är slut, men livet är här. 
Natt bryter ut, men tron på Dig bär. 
Låt mig få ro, frid i Din famn, bygga ett bo, viska Ditt namn. 
Alltid hos Dig, som omsluter mig."

23 oktober 2013

En gång för lite många år sedan

En gång var det så här som det är på bilden. 
Jag, minst, och en massa fina goa syskon.
Värmer mitt hjärta och får mig att se ljust på framtiden.

Det blev morgon en onsdag

Tick tack ... Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren? Gåtan vi växt upp med många av oss. Lite klurigt Lite sant Lite tokigt... Jag vill inte vara en klocka. Jag vill komma någonstans, iallafall fram till dörren men vill gärna gå ut genom dörren också och kanske fram till nästa dörr också. Under vandringen vill jag hinna med att se mig omkring, göra någon annan glad, uträtta något bra och utvecklas som människa. Jag har ett arbete där jag möter väldigt många, framförallt genom telefonen och mail men också öga mot öga. Tänker jag efter så kan jag många namn och även telefonnummer och mail adresser. Men vilka finns bakom? Kanske det är det jag kan göra mellan dörren och den andra dörren... för fram det vill jag. Tror jag börjar i dag, tror jag skickar det där sms:et jag tänkt på så länge, för något säger mig att den personen behöver en uppmuntran. Nästa gång är det jag ...

Bilden lånad fr google

22 oktober 2013

Olika

Vädret tre sig lite olika så här mellan höst och vinter. Igår gnistrande sol och minusgrader Idag ja va säger man ... Det är för väl att man inte alltid blir påverkad av dagar som idag... Idag blev det en sådan där dag som blev så där oväntad bra och lyckosam. Började med en ofrivillig sovförlängemorgon och lite gå över en hög tröskel dag. Men sedan vände det och blev en väldigt bra dag. Så trots vädret och trots skakig trångt säte på bussen så är det en skön känsla inombords...

19 oktober 2013

När sommar höst och vinter möts

från mitt växthus
Det är inte ofta man får vara med om denna sommar-höst-vinter korsning, men plötsligt händer det. Tänker tillbaka lite på de senaste småkyliga somrarna och riktigt kalla vintrar vi haft de senaste åren. Minns hur många av oss beklagade oss på både facebook, blogg och Instagram. Men nu då, Nu är vi väl ändå nöjda. Vilken fantastiskt sommar och höst vi haft. Efter min promenad idag satte jag mig i växthuset och fick till och med ta av mig jackan. Underbart! Norden när den är som bäst med lyxen av att ha fyra årstider. I år också en trevägskorsning av sommar-höst-vinter. Isen har lagt sig med ett väldigt tunt lager på fiskdammen och man kan se fiskarna sakta röra sig därunder. Det är fantastiskt, livet.

18 oktober 2013

The Knots Prayer

Hittade på nätet en bön från en liten människas hjärta,
precis som du och jag, 
Många bönesvar och något att fästa blicken på och
kanske påminna sig om finns redan i Guds Ord
 Jes 44:2 och Jes 43:1.. var inte rädd 
Psaltaren 139 Skapad så underbar
Fil 4:13 Allt förmår jag i honom  


17 oktober 2013

Trivsamt

Jag har det bra Jag har det trivsamt Jag mår bra Jag mår alldeles förträffligt bra! Känns så bra att både säga det och att skriva ut det. Blir lite irriterad på mig själv när jag hör mig säga allt som ofta Jag är trött.
Visst jag är lite trött och känner mig kraftlös ofta men jag är frisk jag har ingen sjukdom som sakta gör livet svagare. Jag har ett hem, ett hem som jag trivs väldigt bra i. Jag har en familj, en stor härlig familj också den frisk och utan problem.såå jag må vara trött ibland eller ofta men jag mår bra, förträffligt bra! Så är det!

16 oktober 2013

Tåredalen

Av någon anledning så tröstar vi varandra med att säga " torka dina tårar Allt kommer bli bra igen " sant och visst är vi uppriktiga i vår omtanke. Men .. Det är bra att gråta och fälla sina tårar. Det står i Bibeln Psaltaren 84:7 .. När de vandrar genom tåredalen gör de den rik på källor och höstregnet ger överflöd av sina välsignelser. De går från kraft till kraft ..
Vi ska inte vara rädda för tårarna vare sig hos den vi lyssnar på eller oss själva. Nej låt tårarna bli till källor som i sinom tid kan få ge av sin erfarenhet och näring till nästa trånga passage eller till välsignelse för någon annan ... 
Jag tror att många gånger talar tårarna mer till Gud än alla våra vackra ord. 



15 oktober 2013

Dont give in


Har vi inte alla varit där någon gång när vi känner att " Nä nu ger jag upp! " i litet som stort. men vi har väl tidpunkter, en eller två,  i livet då det också vänt. Dimman har lättat, mörkret har börjat skingrats en ny väg har dykt upp och när vi tittar oss omkring så ser vi också att vi börjat titta åt ett annat håll på saken som tyngt så mycket. Vi agerade, vi ställde oss upp, vi torkade tårarna vi började vilja igen. Någon sa... Do your best Pray that it will be blessed and let God do the rest... Det kanske är just nu som allt kan vända..

Hemmakontor idag och Önsketimmen

Kan tänka mig att vänja mig vid detta med hemma - kontor, men det blir lite ensamt. Visst jag har mina kunder jag talar med men just arbetskamraternas "pladder" och glada tillrop och gemenskapen vid fikarasten är väldigt dyrbar. Jag tog min kopp kaffe och smörgåsen smakade ändå väldigt bra!
På Önsketimmen P4 hade de som tema vilken låt förknippar du med att flytta hemifrån och jag som aldrig brukar önska gjorde det... Demis Rousos och Forever and Ever ... smörsångarnas smörsångare... den kom med... så klart bjuder jag på den här också... Flyttade hemifrån 1979 långt hemifrån och hade väl detta som favorit, då.
Men vill ju tillägga då på det bestämdaste att jag inte lyssnar på den nu för tiden... får lite burrkänsla när jag tittar på videon ... :) men då var den speciell ...


12 oktober 2013

Sommar i oktober





Fantastiskt ! Ja jag vet då rakt inte vad annat man kan säga ... Fantastiskt! Det är den tolfte oktober och sommaren blandar sig med hösten och alla kulörer som finns ger allt för oss att njuta av. Så jag sitter här i mitt växthus och vilar en stund efter lite rensande. Så tacksam för allt !


11 oktober 2013

Trevlig helg



Bjuder på mig själv så här fredagen den 11 oktober, lite före och efter helgen bild kanske :)
För den här helgen blir en hemma helg med fredagsmys, lördags-go frukost och smajs hela dagen och toppar med en sköna söndag och allt var det innebär för den här familjen.
Mest glad är jag för att vi äntligen fått ordning på tösabitens rum. Maken har gjort underverk med ett blått och ett grönt rum som blev ett vitt stort rum.
Undrar om den lite äldre dottern hittar vart hon har glömt de sköna sockarna förresten.


10 oktober 2013

Du kan !

lånad fr webben med okänd avsändare
Jag har hört att vi alla är skapade unika!
Det finns ingen annan jag och du.
Skapade med goda förmågor att klara livet.
Perfekt utformade trots våra egna tyckanden om skavanker.
Jag har så svårt att tro på slumpen, big bang och apteorin.
Jag väljer att tro på en skapare... 

Ett år går fort och långsamt

För ett år sedan reste jag fram och tillbaka mellan Uppsala och Skövde några gånger och vakade vid min 91 åriga fars sida. På lördag är det ett år sedan dessa rader skrevs  Väntat men ändå oväntat. Jag satt hemma och samtalet kom från min bror att "det är nog inte långt kvar nu".. Hans röst bröts av stundens allvar och sorg. Det kändes så fel att vara 40 mil bort men jag hade redan tagit farväl av pappa, min pappa. Jag minns att jag stod vid fönstret och såg ut över en mörkmulen himmel som plötsligt lämnade en öppning för starka solstrålar där solen var på väg ned. Jag sade högt för mig själv " Det är okey pappa gå du " Strax ringde telefonen igen och jag fick budet att han lämnat oss. En märklig mäktig stund... Så definitiv Så stilla.
Jag besökte hans grav igen i helgen dels med mor och även en gång till i min ensamhet. Det kändes bra att få lätta mitt hjärta där vid stenen, ljungen och lyktan. Han är saknad ...


09 oktober 2013

Plötsligt händer det ingenting

Som reklamen säger Plötsligt händer det! och det gjorde det idag, det hände ingenting! Det var stilla tyst skönt avkopplande nollställt! Som det behövdes, det behövdes så väl. Lugnet efter stormen kan man kanske också säga. För visst har vi det så, det är lugnt och plötsligt stormar det upp helt från ingenstans kan man tycka. Mitt i den värsta stormen tror man att det blir nog aldrig lugnt igen, men så plötsligt ebbar blåsten ut och det blir alldeles stilla och lugnt. Det var en sådan dag idag. Efter några veckor intensitet så får ordet från bibeln nytt ljus igen...

Nej, jag har lugnat och stillat min själ; såsom ett avvant barn i sin moders famn,
ja, såsom ett avvant barn, så är min själ i mig. Psaltaren 131:2



08 oktober 2013

Litet men stort


Idéer

samlar ideer och detta var ju en lite kul sak.. skall nog ila till Plantagen innan jag kommer hem igen. Tänker lite.. vad är det som gör att jag fascineras så av växtkraft, färger och ögongodis? I något tillsynes tråkigt och inte så vackert som en knöl ryms så mycket av färger formar och doft som ger sådan glädje och inspiration. Visst blir man smutsig och svart under naglarna vid tillredningen och visst kanske väntan blir lång men priset man får är värt att vänta på. Lite så är det i livet också. Omständigheter är inte alltid så roligt att ta tag i men gör man sig besväret och tillåter lite skit mellan naglarna så kan resultatet vara väl så värt att vänta på.

07 oktober 2013

Hem!


Styrde kosan hemåt efter ett dygn med mor. Ett viktigt besök, mer än man kan tro. 
Ingen vet hur länge vi har varandra....

06 oktober 2013

En micropaus

Snart framme hos lilla mor men tar en micropaus och sträcker på benen en aning. Själv i bilen ca 40 mil har man tid att fundera reflektera och komma underfund. Den har gått fort tiden, de 34 år sedan jag lämnade hemstad och föräldrahemmet. Fort men ändå inte fort. Så mycket som man fått vara med om. Goda minnen och mindre goda minnen men som alla satt sina avtryck och spår i livet. Tider kommer och tider går ... Någon sa Låt oss hålla fast det vi bestämt och jobba på! Sant men kanske inte bara sant, för visst har vi tid att ändra på oss att justera vägvisaren så att vi inte håller envetet fast vid 80-90 talet. Kan vi utvidga våra hjärtan och vårt område och låta nya tankar nya vägar visa på nya områden, utan att släppa grunden som stadigt ligger vid våra fötter. Kan vi ... ?


05 oktober 2013

Skörd


En liten liten skörd från några månader sommar här hemma blev det iallafall. Tar min systers goda råd och låter tomaterna få mogna klart inomhus. Vindruvan då ? Jo faktiskt söt och sur. Nästa år ser jag fram emot större klasar.
Rosorna bär fortfarande många knoppar vi får väl se vad hösten gör med dem, en av dem tog jag in i värmen för att njuta av på närmare håll. 
Det är lite finurligt hur tankarna får ro där mitt i naturen, det är som om någon visste att just detta, att flytta ut en bit, skulle göra sådan skillnad .. Så Tacksam för enkelheten mitt i svårigheterna som ibland drabbar oss. 
Nu fortsätter jag lördagen i samma tacksamhetsrus ! 
I morgon är det en annan dag, söndag och jag beger mig till lilla mor !