18 november 2009

Ljus

Läste nyss en blogg om ljus och hur man i mörkret som vi har just nu kan göra så mycket med ljus... Fantastisk sant... Hur mörkt det än är i livet, hur ogenomträngligt det än tycks vara så kan ett ljus betyda att hoppet kommer, värmen stiger i kroppen. Ljus i alla former och numera med alla de dofter för att höja stämningen på olika sätt. Vi kan ju hjälpa varandra genom att vara ett ljus för varandra, genom ett leende, kram, fikastund, samtal sätten som vi kan göra det på är oändliga...
Men när jag tänker på ljuset så tänker jag också på ett bibelord som genomsyrar hela mitt liv och som ger mig ett hopp som räcker in i evigheten... Ljuset som kom in i världen och som inte slocknar, för stearinet tar aldrig slut...

Det folk som vandrar i mörkret skall se ett stort ljus, över dem som bor i dödsskuggans land skall ljuset stråla fram.Ty ett barn blir oss fött, en son blir oss given. På hans axlar vilar herradömet, och hans namn är: Under, Rådgivare, Mäktig Gud, Evig Fader, Fridsfurste.

3 kommentarer:

Monica sa...

Tack..oh ja..hade jag inte vetat att det finns någon som ser och vakar över mig..hade jag aldrig haft den styrka jag har. Jag är inte alls djupt toende..men jag tror och vet att det finns en andra sidan. Min Mormor finns hos mig..bland andra..Många mågottkramar:)

Tina sa...

Hej!! Tack för din hälsning hos mig =) Blev så glad!! Vilken fin blogg du har. Kommer att följa dig med spänning=)
Stor varm KRAM Tina från
* Livet är här & nu *

Uttan sa...

Det folk som vandrar i mörkret....å vad många gånger jag har sjungit den sången jag hör den inom mej.
Sjöng i kyrkokör i många år och har jobbat inom kyrkan och varit kyrkvärd så de raderna sitter.

EDS är en bindvävssjukdom onm Du söker på nätet så finns det bra att läsa där.
Jag och mina döttrar har sjukdomen.
Om Du går längre ner på min sida i på tidigare inlägg finns en filmsnutt som min Dotter Anna är med på och där berättar hon lite vad som kan hända.

Sköt om Dej!
Kram!