05 januari 2011

Lediga dagar



Fyra stycken till antalet, känns väldigt bra! Ingenting inplanerat, känns också väldigt bra! Helt enkelt bara vanligt ledig, känns väldigt mycket bra. Tankeverksamheten har varit hög under hösten och nu skulle det vara väldigt bra om tankarna skulle kunna ta ledigt de också. Mycket av det vi går runt och ältar och funderar på fyller ingen funktion ändå, lika bra att släppa taget om dem och börja tänka annorlunda eller för några lediga fyra dagar, inte tänka så mycket alls...

Det är när vi sätter oss i rörelse som vägen öppnas, och den öppnas ett steg i taget. ”Där du går ska din väg öppnas för dig, steg för steg”. Vi kan inte sitta och vänta på att få se hela vägen innan vi börjar gå. Det är när vi tar de steg vi kan ta, som vi får se mer av vägen.
Ta de steg som du kan ta, och förvänta dig, när du möter det ”omöjliga”, att Gud ska spränga hindren. Den väg som han har bestämt för dig, den är han mäktig att ta dig fram på. Men det är Gud som bestämmer takten. Ibland dröjer det innan vi ser det som Gud har talat om. Men håller vi ut får vi se det gå i fullbordan. 
"Citerar en predikan"
 

Inga kommentarer: