13 maj 2011

Blott en dag


Skall försöka att inte skriva det alla tänker tycker och upplever. Till och med min lillkille på 11 år säger det då och då… och istället för att skriva det skriver jag som rubriken ” Blott en dag ett ögonblick i sänder”. För det är ju så vi kan fånga tiden lite. Ta vara på minut för minut timme för timme och fånga tillfället.
Vi skall fira min Pappa i helgen, eller vår pappa för vi är sju syskon som vill trängas och få uppmärksamheten från pappa i morgon eftermiddag. Han fyller 90 år, ofattbart och fantastiskt och helt helt naturligt. Pappa skall alltid finnas!! Han har med sina 1.90 alltid varit trofast trygg och bestämd. man visste utan ord om man inte hade hans gillande, lite läskigt ibland men när jag tittar i backspegeln så var de ögonblicken som trafikljus och vägskyltar för mig. Vissa gånger har jag gått mot hans röda ljus och inte alltid valt höger när han pekat dit. Men då har jag varit väldigt trygg förvissad om att han ändå alltid skulle älska mig. Men det håll han pekat på tydligast, också oftast utan ord, har jag valt att vandra. Jag vet att orden pappa inte sa till mig sa han till Gud och han om någon har gått bönernas bro för alla oss barn. Jag vandrar på Guds väg och målet är himlen.
Åh pappa om du hade en liten dator skulle du kunna läsa mina ord, men jag tror att jag skall viska dem till dig i morgon istället. Jag älskar dig fina fina goa ståtliga pappa. Tack för vägvisaren.. Tack… och Grattis till din stora fina dag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Finaste Ragnar. Det var helt fantastiskt att träffa honom i julas. Jag var där tillsammans med min pojkväne. Han hade ännu glimten i ögat farfar och han kom med sina små finurliga kommentarer. Åh vad jag älskar honom!
Ha nu en fin dag!

mormor sa...

Kära Ingela. Var snäll o ta med en stor kram från oss. Tyvärr så är avståndet för långt. Har skickat ett kort som nog inte kommer fram i tid men bättre sen än aldrig. STORT GRATTIS till din kära Pappa.

mormor sa...

Kära Ingela. Var snäll o ta med en STOR KRAM till din pappa. Tyvärr så kan jag inte göra det själv men det sägs att vi är lite lika så kanske det funkar på det viset. Ha en bra dag med din Far. Ett stort GRATTIS til honom. Kramar från Monica o Nisse.