10 maj 2011

Grus i skon

Idag inträffar det en ganska ovanlig dag nu för tiden… jag är ledig och solen skiner och värmen är här. Jag har slarvat lite med min tid under ett års tid nu snart och jobbat mer än jag ska. Det satte sina spår och under den här hårda vintern gav sömnen upp och krafterna sinade. När sinnet är dystert är det svårt att hitta glädjen och det kan vara svårt att ta tag i sig själv. Men nu går det lättare och idag ger jag mig själv en dag att bara vara, eller, jag skall bara ta hand om lite tvätt, dammsuga av i köket, bädda rent några sängar och … :)) men det är njutbart! Alldeles underbart njutbart.
image
Fick en av mina tankar idag på en morgonpromis med hunden. En liten sten fastnade i sandalen. Först bara skakade jag lite lätt och den hamnade precis i hålfoten så jag kände den inte. Men efter ett tag hamnade den under trampdynan vid min stortå och det gjorde ont. Jag pillade lite med ett finger och puttade iväg den och den hamnade återigen under hålfoten för att efter ett tag ramla framåt igen. Tillslut träffade den på ett väldigt ömt ställe under foten och det gjorde rejält ont. Jag fick ta och öppna sandalen och ta bort gruskornet. Ett ganska litet oansenligt korn men på fel plats ack ett riktigt vidunder. Så min conclusion då :) Se till att få bort det som skaver, gör det när det är litet och bara börjat irritera. Får det stanna kvar ändå blir det större och kan ställa till med bekymmer och om man fortsätter då att bara ignorera kan det bli ödesdigert. Vandringen här i livet går lättare och man häller ur gruset ur skon. Man kan koncentrera sig på att lyfta blicken och inte missa vad som väntar där framme…
Ha en alldeles underbar tisdag… Det tänker jag ha :)

1 kommentar:

jagsiv sa...

Det här blev lite lustigt, för i dag passar ju våra blogginlägg alldeles förträffligt i hop :-) så det kan bli! Jag har funderat på detta inlägg i två dagar innan jag kom till skott s.a.s :-)
http://meromoss.blogspot.com/2011/05/lycklig-blir-jag-nar-folk-sager-kloka.html