27 mars 2009

Våren tar poäng

Vilken underbar solig vinterdag, våren tar mer och mer poäng :) Satt och tänkte i bilen in i dag att tänk hur det är ... jämför som jag brukar då också med våra liv och min tro .... Även om man varit med om detta med årstiderna nu snart i 50 år så hittar man sig ändå alltid i otålighet över att vintern aldrig tar slut. Även fast vi vet att våren vinner till slut, så misströstar vi. Sådden på fälten kommer snart att synas och tänk! så är det i oss med ... har vi sått ut tålamod så kommer det belöning för det. Har vi sått ut tid så kommer tiden tillbaka. Har vi sått ut "komöverochfika" så kommer inbjudningarna snart de med. Har vi sått ut uppmuntarna så kanske vi redan fått det tillbaka för det kommer en tillfredställelse i att uppmuntra.... Det är en andlig lag som Gud satt i full funktion, inte för att man egoistiskt skall göra det för egen vinning utan för att andra behöver det vi ger.
Sedan en liten tanke till på slutet :) Gud har också sagt till oss att ta tid för oss själva mmm, Jesus gjorde ofta det, han drog sig undan för att vara själv och sa till och med " Gå in i din kammare, dra dig undan och fyll på" ( min egen översättning) Han uppmuntrar oss att vila på gröna ängar och komma till vatten där vi finner vila. Han vill ge vederkvickelse på sitt underbart goa sätt!

Ha en BRA fredag och en skön helg Det är du värd 100%
Gör det viktiga denna helgen inte bara det som brådskar.
Kram

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hej hopp..JA åk dit Mässan är öppen fredag och lördag..två stora hallar..så mycke vackert!:) Och eftersom vi båda längtar efter våren och sommaren..så är ju mässan en liten tröst..:)
Mågottkramen

Anonym sa...

Så var det alltså helg igen! Mån-fre, mån-fre....Ibland får man ta sig en funderare över vad man gjort där emmellan. Bra skrivet som vanligt! Önskar dig o din familj en härlig och skön helg!
Mette

Kristin sa...

Underbar uppmuntran - tack!! :)

Bibban sa...

Ha en skön helg du med.
kram

Agnes Maria sa...

Så klokt skrivet !!!
Kramar från mig.
Åsa