31 december 2008

Gott Nytt år 2009

Sista dagboksinlägget för 2008 från mig, jag skulle kunna vara eftertänksam och gå igenom året och ha utläggning om allt som hänt, men jag väljer som Paulus rådde mig till, Jag lägger allt detta bakom mig och sträcker mig mot det som kommer framför...

Inte för att det har varit mörker och elände under 2008, absolut inte för det har varit ett väldigt innehållsrikt, framgångsrikt år. Utan helt enkelt för att det som varit kan stanna kvar som minne och som nyttiga erfarenheter både det som har varit fantastiskt och det som kanske känns lite mörkt. Gud är densamme oavsett....han förändras inte, hans ord är en fast berggrund att stå på..
2009 får vara som ett oskrivet blad, ett blad att fylla dag för dag. Vissa saker vet jag kommer att hända, bland annat en 20 åring ,en student & en 25 åring & ett barn på långresa i USA och kanske en make som också åker dit en period.. tänk om... :) men det mesta vet jag inget om ännu och känslan är alltid lite småhärlig.

En sak vet jag och det är en längtan jag har att få se nära och kära hitta Jesus att själv få komma närmre källan, att få hitta mer styrka glädje och vishet från Jesus.


Gott Nytt Roligt Viktigt Nyttigt Välsignat år till alla er som tittar in lite då och då.
Ingela

30 december 2008

30 december på jobbet



Detta mina vänner är en tidningsredaktion sedd från mitt kontor...
Det är dagen före nyårsafton och väldigt tomt och tyst, mot var det brukar vara en helt vanlig härlig arbetsdag dag...men tidning på fredag det blir det.
Undrar stilla vad mina arbetskamrater, journalisterna, redaktörerna, administratörerna pysslar med, latar sig på soffan och smälter julmaten, handlar på rean, eller förhoppningsvis har några härligt sköna dagar med sina nära och kära.
Jag sitter i alla fall här och skall så göra några timmar till.



29 december 2008

Nya tider

Julen är härligt rik på mat och godsaker så nu väntar andra tider...5 kilo under våren vore inte helt fel att bli av med.......någon som vill haka på?



26 december 2008

God fortsättning på 2008


2008 snart snart slut.. bara några få dagar kvar ....Så gott slut på detta år önskar jag er. Jesus har alltid något gott att ge och att tala med dig om.

Kanske en ny väg att gå på, eller stadigt vandra fram på den väg du redan påbörjat. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, kanske har hösten bidragit med lite dammiga vägar eller trånga tunnlar som när dammet lagt sig dragit fram en ny väg att gå på.... hur som helst så kommer det bli bra!!

24 december 2008

Julen är här


mmm julen är verkligen här! Julgranen på plats, köttbullarna rullade och stekta , skinkan kokt i ugnen och klapparna ligger där under granen. Barnen är hemma allesammans inklusive vår underbara sonhustru L.
Jag vill önska er en Välsignad Julhelg, inte en matriellt välsignad utan en rik innehållsfull julhelg med tankar som går till han som kom. Mannen från Nasaret som kom till oss som ett litet barn född i stallet.

Hans namn som är Underbar i Råd (vägledning) Väldig Gud (ingenting är för litet för honom att hjälpa oss med) Evig Fader (Jesus är den samme igår idag och i evighet) Fridsfursten (Frid i alla lives omständigheter)
Så God Jul från oss alla här i Fjällboskogen

21 december 2008

Vintersolståndet idag


Nu idag är det den mörkaste dagen på året från och med i morgon kommer dagen att ta mer plats. Solen vinner alltid, vi fick ju e fin dag idag med låtsassnö = frost :)
Mitt i alla julförberedelser med julpaket, julmat, julgodis och julpynt så vill jag ändå ta tiden och önska alla en GOD JUL och jag önskar verkligen att ni hittar tiden att vila, det bästa stället att vila på är i Guds famn.

20 december 2008

Julklappstider och knäck kokning


Jag har varit duktig idag nästan alla klappar är köpta, endast äldste sonens kvar. Det känns så roligt alla år att få ge.... varje år har jag varit den där som sagt att i år tar vi det lite lungt med klapparna... men lika väl så hittar man alltid saker man vill passa på att ge. Så platsen under granen lär inte bli tom i år heller.

Så nästan alla klappar klara och knäcken puttar på spisen under äldsta dotterns översvakande...nu börjar inspirationen komma för Jansson, sillen, köttbullarna och skinkan..
Julstämning? ja den börjar infinna sig.... Julfriden? jo den finns i år med....

19 december 2008

Har någon hittat snön


Det skulle inte vara helt fel om ett litet moln skulle kunna tänka sig att tömma sitt innehåll precis rakt över mörka Fjällboskogen.....och om någon skulle kunna tända lampan också... :)

18 december 2008

Denna dagen mitt liv

Denna dagen mitt liv.. sa farbror Melker många gånger där ute på Saltkråkan, så kloka ord som uppmuntrar mig att ta en dag i taget, faktiskt... eller hur...
Farbror Melker i all ära (kanske astrid´s ord egentligen) fler mer betydande människor har sagt liknande saker före honom
Igår är borta. Imorgon har inte kommit ännu. Vi har bara idag. Låt oss börja...
Moder Teresa
Var dag har nog av sin egen plåga så gör er inga bekymmer för morgondagen, den bär själv sitt bekymmer
Jesus

17 december 2008

En höst att lägga bakom sig med tacksamhet


Ja så känns det idag, jag har bara tre timmar att jobba på år 2008, så skönt det skall bli med ett avbrott.
Vi visste när hösten startade att det skulle bli en speciell höst och mycket att göra. Vi hade till och med fått aningar om det på speciella tilltal så vi borde ha varit förberedda. Ett tilltal att hålla sig nära källan Jesus och se till att vara där. Ett tilltal att betjäna kristenheten med våra artiklar och insändare och bilagor. Det gick bra! Idag när vår chef tackade oss för arbetet och bjöd på ett riktigt gott julfika så var det samling ganska så trötta kollegor som stod i ring och tog emot tacksamheten. Jag stod där och tittade på dem, de som var där, och kände verkligen att jag hör ihop med de här arbetsamma slitsamma journalisterna, redigerarna, layoutarna, säljarna och administratörerna. Vi har ett viktigt syfte med vårt arbete som vi får glädjen att arbeta för tillsammans.

Det är en viktig känsla att veta att man gör rätt sak i rätt tid med rätta personer. Jag är glad över min arbetsplats, kan vara bra att skriva ned det för att kanske läsa den dagen då man kommer hem muttrande och lite småless att grundkänslan är att jag är glad för mitt arbete.

God Jul på er goa arbetskamrater jag är faktiskt väldigt glad i er..... hoppas ni får riktigt många klappar av tomten :)

15 december 2008

Dan före dan före dan före dan före dan...


före dan.. före dan före dan före dan före dan före dan (undrar om jag räknar rätt nu) så kom SOLEN fram.
När vi åkte in i morse var det fullmåne rakt framför oss med fortfarande skarpt blått sken. Bakom oss i backspegeln kunde man se den fantastiska synen av en rödhimmel och solens enträgna strålar som började lysa upp Uppsala himlen. Det mina vänner värmer både kropp och framförallt kanske själen.... När det varit mörkt och grått och tungt så kommer det alltid en sol som tränger igenom. Det gäller att påminna sig om det ofta ofta... Everything is gonna be alright
Så jag önskar er alla en strålande solig dag :)

14 december 2008

Livets söndag


Det är livets söndag idag, en dag att påminna oss om de barn som aldrig fick chansen. En dag då vi kan se på våra egna barn och tacka Gud för dem. En dag då vi kan ta ett kvalitets beslut att stödja livet på alla de sätt som finns tillgängliga för oss.
Livlinan, www.livlinan.nu gör ett fantastiskt arbete att hjälpa de som kommit i en situation som för dem känns som mörkt och ogenomtränglig. Livlinan har funnits till för många, många som fått stöd att välja livet och att finna lösningen till att välja livet....

En liten önskan om lite snö

En liten liten liten önskan har jag allt, jag har glömt bort när vi hade snö sist på julen... kanske 2003.?? När man var barn så minns jag iallafall att det alltid var snö... eller kanske minns man bara just de snöiga jularna.

Det skulle vara jätte härligt, så Siv uppe i Gällivare ta och blås ned lite kyla och snö, ni har ju otroliga - 25 grader så lite kan ni välan dela med er... :))

13 december 2008

Tredje Advent

Tredje advent.

När tredje ljuset brinner,vi juleklappar syr
och vi bakar kakor och har ett fasligt styr.


Nja det där med att sy..... däremot var vi ute och påbörjade inköpen idag. Det känns alltid lika roligt att få ta tid att tänka vad som skulle passa den och den. Vissa klappar har blivit en tradition och när skall man ha hjärta att bryta den :)

Min önskelista varje år brukar vara en Fridfull Jul och lyckliga barn och det ber jag om i år med. Det kan vara en strid om friden, ofta finns det saker som vill tränga sig på för att sätta grus i maskineriet och ibland är man själv orsaken till att göra det. Men då är det underbart att få ha med Jesus i båten, han stillar stormen och lugnar våra trötta själar, och ger oss av sin frid. Friden som vi är kallade till att äga.
Han kom som Fridsfursten in i våra familjer, låt oss välkomna honom som det....

Glad tredje Advent
och idag hoppas ni haft en fin Luciadag allesammans
med eller utan Luciatåg...


11 december 2008

Solen finns där någonstans


Den finns och den skulle göra en bejublad comeback om den ville visa några strålar, för här i Fjällboskogen är det mörkt, vääääldigt mörkt!

10 december 2008

Om ljuset i tunneln är ett tåg....


Det var en kommentar som lämnades till ett av mina inlägg för en tid sedan...ett inlägg om att när ljuset kommer så bryts mörkret.
Jag har funderat på det som sas och med stor respekt känner att jag vill fortsätta ge tro och hopp, inte tro och hopp till något som visar sig vara ohållbart utan till Guds Ord som är fast förankrat i himlen.
Om ljuset i tunneln är ett tåg då passerar det, det går vidare, det blåser säkert av vinddraget och det känns väldigt jobbigt och kanske skrämmande under tiden det passerar och man drabbas av fruktan av att inte klara av det. Så är det förvisso, men jag tror, jag vet av egen erfarenhet av tåg som passerat i mitt liv, att de passerar. En del tåg har varit vääldigt långa men många vagnar, en del bara ett lok men trångt har det varit. Men för varje tåg som gått så har man lärt sig något nytt, man går kanske inte längre enbart mitt på spåret, man till och med lär sig känna igen bultande i rälsen att ett nytt tåg kommer. För varje tåg som passerat blir man sakta lite starkare och tryggare om man har blicken riktad åt rätt håll. Man blir lite mer starkare och vet att jag klarar det här.
Det finns en som haft det trångt åt mig, en som gått den tuffaste vägen för mig, mannen från Nasaret gick hela vägen istället för mig. Han lämnade sig själv som ett ögonmärke.... Med blicken på Jesus :)
Styrk därför kraftlösa händer och svaga knän.
Hold on hold hold on
Tåget kommer att passera och det kommer en lösning, kanske en väg som vi inte såg innan tåget kom utan tåget kanske dammade upp en väg som vi inte såg innan
Hold on




07 december 2008

Andra Advent

Glad andra advent!!! Vi är lite krassliga med influensa men det vänder...
Läste ett ordspråk idag:
Det är svårt att ge bort vänlighet, för den kommer hela tiden tillbaka till dig.
Kanske något att ta med sig idag... :)

06 december 2008

Julfesten igår

Julfesten med jobbet blev en väldigt trevlig tillställning, dock utan det tradiotionella julbordet jag trodde att det skulle bli. Italiensk buffé blev det och mycket nyttiga goda saker.. så jag väntar till mitt eget julbord istället.
Men mat i all ära.... jag är så tacksam och glad för mina fina arbetskamrater och min arbetsplats. Ni är så goa o fina o roligt har vi.... tack för att jag få vara mitt ibland er...

05 december 2008

Julfest på jobbet



Dags igen då för premiär för julbordsätande. Misstänker att det blir lite överrasknings alternativ, men hoppas någonstans på det traditionella, får man det .....

Mysigt skall det bli iallafall.... Glad andra advent!!

04 december 2008

En vanlig dag i december

Det kom snö i natt igen, men jag har lite svårt att tro att den stannar då det är plusgrader.. men fint är det! :) Trots sjukdom, förkyld, och lite annat skoskav så känner jag en sådan förnöjsamhet med livet.Visst senast igår kväll så suckade jag lite inför min älskade make han som lovat i "nöd och lust" att det kändes lite bökigt med lite av möjligt. (stackarn) Men så idag när jag blev hemma, trots ofantligt mycket att göra på jobbet, och efter att ha läst Ps 23 så infann sig den där bomullsliknande tryggheten och förnöjsamheten. Läs den vettja, dra på varje ord, skumma inte igenom den utan läs...

03 december 2008

Kom just på en sak

Det är bara 18 dagar kvar tills det börjar gå mot ljusare tider det betyder att våren snart är här igen...
Tänkte att det kanske skulle glädja någon....
Det ramlade ned lite tankar till på förkommen anledning, vårregnets tid kommer. Det som känns mörkt, ogenomträngligt (som mörkret här i Fjällboskogen) och missmodigt vänder i och med att ljuset kommer tillbaka. När ljuset får mer plats så ser man ju tydligare det som ligger framför.
Vi får sträcka oss efter det i tro och i hopp om att vad Gud lovat håller han, även om det kanske är just nu väldans mörkt och ogenomträngligt. Så vi sträcker oss mot det som ligger framför och det som Gud talat till oss om och vi släpper inte taget, för det kommer ju......och framför allt har vi ett stort och härligt mål därframme....himlen

Jag är alltid på väg mot en avlägsen destination
bortom det vi kallar tid och rum.
Detta mål ger mig mod, ger mig kraft, ger mig inspiration till
att möta år som väntande ligger framför.
Så vad jag än gör, vad jag än tar mig för ska jag aldrig släppa taget
om denna osynliga hand som Herren sträckt mig.
Nej, vad jag än gör, vad jag än tar mig för
ska jag aldrig släppa taget om detta osynliga land som kallas himlen.
I mitt innersta bär jag en bit av ett avlägset land,
löftet om att jag hör hemma där.
I mitt innersta bär jag ett hopp om en avlägsen strand
att få möta Herren ansikte mot ansikte.
.
Så vad jag än gör, vad jag än tar mig förska jag aldrig släppa taget
om denna osynliga hand som Herren sträckt mig.
Nej, vad jag än gör, vad jag än tar mig för
ska jag aldrig släppa tagetom detta osynliga land som kallas himlen.

02 december 2008

Glädje i prövningen ! ?


Jakob säger i sitt brev första kapitlet 2 versen: Räkna det som den största glädje när ni råkar ut för alla slags prövningar...


Hm, ja, jo Står det i Guds ord så måste det ju betyda att det går att i prövningen hitta glädjen i det som man går igenom. En mycket kär & god vän till mina ungdomar brukar säga på sin underbara finlandssvenska: Hitta Glädjen! man blir glad när han säger det, för man känner att betyder att det går att hitta glädjen. Det kanske tar sin tid ibland, ungefär som när man leker "Hitta nyckeln" men till slut så hittar man den. Vi söker i allt möjligt, mat, prylar, samvaro och pengar. Där hittar vi den nog också, det kan ju vara lösningen på prövningen att hitta vänner att lita på, mättnadskänsla om man går hungrig, behov som fylls med ngn liten pryl och naturligtvis kan pengar lösa både små och stora prövningar....


Men jag undrar om inte Jakob menar en djupare glädje, glädjen i Gud, förtröstan på Gud. Den förtröstan är mer värdefull, håller mer konstant, ger mig uthållighet och tålamod. Någon som är där och går med mig, vetskapen av att han litar på oss, han har förtroende för att vi skall klara detta. Han har själv sagt : Jag skall aldrig lämna dig eller överge dig (Hebr 13:5b)